Sanitairkamer

Droombadkamers creëren met Odoo

Sanitairkamer is een in badkamer en tegels specialist. Ze zijn zeven jaar geleden begonnen in Harderwijk. Met een zeer breed assortiment, variërend van budget tot hoogwaardige producten, kan Sanitairkamer voorzien in de behoeften van elke klant. 

Gebruikers: 65
Industrie: Retail & E-commerce
Kantoren: 
Klant sinds: 2019
Website:
 www.sanitairkamer.nl


Wie is Sanitairkamer
Het bedrijf heeft een snelle groei doorgemaakt met de opening van drie fysieke winkels die worden ondersteund door een gecentraliseerd magazijn. Naast de fysieke winkels is Sanitairkamer met een Magento webshop klanten in Nederland en België gaan bedienen. De meerderheid van de spelers op de markt voor badkamerwinkels maken gebruik van e-commerce en fysieke winkels. Toch kan Sanitairkamer zich onderscheiden door hun serviceniveau, een vooruitstrevende catalogus, landelijke dekking en hun marketingstrategie.

Wat was de uitdaging
De badkamerwinkelmarkt wordt gedomineerd door 15-20 spelers, de meerderheid daarvan exploiteert baksteen en mortel en een aantal spelers zijn ook online winkels. Sanitairkamer streeft er continu naar om zich te onderscheiden van de concurrentie. Om dit doel te bereiken zijn ze op zoek gegaan naar innovatie onder andere ook in de tools die zij gebruikte. Omdat Sanitairkamer een snelle groei doormaakt raakten eerderen werkwijzen achterhaald. Waar het eerst voldoende was om met Excel-bladen te werken voor de kleine bestellingen en klanten die Sanitairkamer aanvankelijk had moesten ze op zoek naar een geavanceerder en geïntegreerd systeem om te implementeren om het serviceniveau waar het bedrijf naar streefde te maximaliseren.

Waarom de keuze voor Odoo
Sanitairkamer moest hun e-commerce en fysieke methoden in één systeem implementeren. Ze zochten een systeem om orderverwerking, magazijn en financiën te automatiseren en alle winkels en webshops te verbinden. De belangrijkste waarden die Sanitairkamer naar de tekentafel bracht waren; automatisering, snelheid, integratie en klantenservice. Het bedrijf had een systeem nodig dat al deze belangrijke elementen waar ze naar op zoek waren samenbracht. 

Hoe is het project aangepakt

Na een grondige beoordeling van de bedrijfsprocessen en een marktanalyse van ERP-systemen werd duidelijk dat Odoo de oplossing bood waar Sanitairkamer naar op zoek was. Het implementatieproces begon in 2017 met de modules verkoop en boekhouding. En in november en  ontvingen ze de eerste Magento-bestelling. In de maanden daarna integreerde Sanitairkamer andere modules; inkoop, voorraad, productie en helpdesk.

Hoe was de samenwerking met Cravit
Bij de opening van het nieuw magazijn in 2019 begon het bedrijf de voorraadmodule pas echt volledig te gebruiken. Met meer dan 2500m² opslagruimte was het essentieel dat alle magazijninformatie aanwezig was in Odoo. Het koppelen van de voorraadmodule was de grootste automatisering die plaatsvond tijdens de implementatiefase. Eerst moesten ze Excel-vellen kopiëren en plakken, bestellingen afdrukken, onthouden wat ze bij leveranciers moesten bestellen en het verzendlabel handmatig maken. En nu verloopt het hele proces van klantbestelling tot verzending volledig automatisch.

Het implementatieproces verliep niet zonder uitdagingen. Soms was het proces moeilijk en frustrerend, maar een oplossing voor de uitdagingen was altijd mogelijk dankzij implementatiepartner Cravit.

Waar heeft Odoo in bijgedragen
Het implementatieproces bij Sanitairkamer is nog steeds een continu proces. Ze zien eindeloze mogelijkheden om hun bedrijf te automatiseren met Odoo, maar er zijn nog een paar hindernissen die ze moeten nemen voordat ze volledige automatisering bereiken. Sanitairkamer ziet Odoo als een van de kerncomponenten in hun groei .


Met de implementatie van Odoo is het bedrijf erin geslaagd verschillende bedrijfsonderdelen te integreren in één systeem. Dit heeft het werk voor Sanitairkamer eenvoudiger, sneller en efficiënter gemaakt. Er is geen business unit die niet heeft geprofiteerd van Odoo. Het systeem wordt dagelijks door alle medewerkers gebruikt en vormt de kern van de dagelijkse gang van zaken bij Sanitairkamer.

Meer informatie over Sanitairkamer? Bezoek de Sanitairkamer website www.sanitairkamer.nl

Delen

Science [&] Technology
Technologie om problemen aan te voelen, mensen om ze op te lossen, Odoo om ze te ondersteunen