5 ziekenhuizen optimaliseren zorglogistiek met Zorgservice XL en Cravit's Odoo implementatie

De succesvolle implementatie van het Odoo ERP-systeem bij Zorgservice XL toont de kracht van geïntegreerde oplossingen in de gezondheidszorgsector aan. In de snel evoluerende wereld van de gezondheidszorg is efficiënte logistiek van cruciaal belang. Ziekenhuizen worden zo in staat gesteld om zich te concentreren op hun kerntaken.

Zorgservice XL, als pionier in het verzorgen van het volledige inkoop- en logistieke proces voor ziekenhuizen in Nederland, heeft met succes de overstap gemaakt naar het Odoo ERP-systeem met de hulp van Cravit. 
Deze transformatie van SAP naar Odoo, verspreid over 10 maanden, heeft Zorgservice XL in staat gesteld om de Supply chain, Financiële administratie en de Support te stroomlijnen en optimale voorwaarden te creëren voor ziekenhuizen.

Zorgservice XL  


Achtergrond van Zorgservice XL

 
Zorgservice XL, als enige speler in Nederland die het complete proces van inkoop tot factuurafhandeling verzorgt, staat voor het ontzorgen van ziekenhuizen. Met een focus op het ondersteunen van efficiënte goederen- en dienstenstromen in de E2E Supply Chain, biedt Zorgservice XL ziekenhuizen de mogelijkheid zich te concentreren op hun kernactiviteiten. 


Visie van Zorgservice XL 


In een tijd waarin de zorgkosten gestaag toenemen, speelt Zorgservice XL een cruciale rol in het in toom houden van deze stijging. Door krachtbundeling en professionalisme biedt Zorgservice XL tegenwicht aan de macht van leveranciers, waardoor ziekenhuizen tegen optimale voorwaarden kunnen inkopen en zich kunnen aanpassen aan de steeds veranderende omstandigheden in de zorgsector.  


Bijdrage van Cravit


Cravit's Rol in ERP Implementatie 


Cravit, als partner in deze transformatie, heeft geholpen bij de succesvolle migratie van SAP naar het Odoo ERP-systeem. Met een indrukwekkende scope van 5 ziekenhuizen, 1 Fulfilment Center, 35.000 medewerkers en 1.600 Odoo-gebruikers, was de implementatie een complex maar noodzakelijk proces om de operationele efficiëntie te maximaliseren.  


Scope van de Implementatie

Cravit heeft een breed scala aan Odoo-modules geïmplementeerd om de verschillende aspecten van de operatie te stroomlijnen. De geïmplementeerde modules omvatten:   

Indrukwekkende Statistieken 


55.000
Producten
11.000
Magazijn locatie 
60
handscanners
40
labelprinters

En Odoo verwerkt voor Zorgservice XL per jaar: 

€ 300 mln.
Omzet
1.000.000
Orders 
120.000
Facturen
400
Projecten

Selectie van Odoo ERP

  • Volledige oplossing: De modulaire structuur van het Odoo ERP bood Zorgservice XL een allesomvattende oplossing die kon worden aangepast aan hun specifieke behoeften, waaronder voorraadbeheer, inkoop en orderverwerking.
  • Schaalbaarheid: Met 1.600 gebruikers verspreid over verschillende afdelingen zorgde de schaalbaarheid van Odoo ervoor dat het ERP-systeem kon meegroeien met de organisatie.
  • Gebruiksvriendelijke interface: De gebruiksvriendelijke interface van Odoo was cruciaal om brede acceptatie te waarborgen en de leercurve voor de grote gebruikersbasis te verminderen.Positieve Resultaten

  • Verbeterde efficiëntie: De implementatie van het Odoo ERP-systeem verbeterde aanzienlijk de efficiëntie van de operaties van Zorgservice XL.
  • Real-time zichtbaarheid: Het gecentraliseerde platform bood real-time zichtbaarheid in voorraadniveaus en logistieke statussen, waardoor proactief beheer mogelijk was en tekorten of overtollige voorraad werden geminimaliseerd.
  • Verbeterde bestelfuncties: In de ziekenhuizen zijn gebruikersportalen en kastscanning verder geoptimaliseerd. Verplegend personeel en logistiek medewerkers kunnen efficiënter orders plaatsen en hebben meer inzicht in order-statussen en goedkeuringsprocessen.

Toekomstperspectieven

Met de succesvolle implementatie van Odoo heeft Zorgservice XL nu een geoptimaliseerd systeem dat hen in staat stelt de beschikbaarheid van artikelen te waarborgen en logistieke processen te stroomlijnen. Dit resulteert in een optimale dienstverlening tegen aanvaardbare kosten. De migratie van SAP naar Odoo in 10 maanden tijd getuigt van de toewijding en expertise van het team bij Cravit.

De toekomst ziet er veelbelovend uit voor Zorgservice XL, ondersteund door een flexibel en schaalbaar Odoo ERP-systeem dat hen in staat stelt zich aan te passen aan de voortdurende veranderingen in de zorgsector. Cravit's bijdrage aan deze transformatie bevestigt hun rol als vertrouwde partner in het stimuleren van operationele efficiëntie en groei voor bedrijven in de gezondheidszorg.


Samenwerking

Onze dank gaat uit naar alle medewerkers van Zorgservice XL die een enorme bijdrage hebben geleverd in het succes van de implementatie van Odoo. De samenwerking was en is een voorbeeld hoe alle kennis en toewijding gezamenlijk tot mooie resultaten kan leiden. We hebben met z'n allen een enorm mooie prestatie neergezet waar iedereen trots op mag zijn.


Cravit Kickoff: Navigating the First Course
and Ensuring Ongoing Employee Development