De moderne verhuizing
Cravit has a new office

Cravit is 25 oktober verhuisd naar een nieuw, groter pand boven Breda centraal. Normaliter is een verhuizing een flink project, maar omdat het hele bedrijfsproces van Cravit in Odoo zit, is er niet veel nodig om zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen in het nieuwe kantoor.


Makkelijk verhuizen

Cravit werkt dus met Odoo; dit is een Enterprise Resource Planning (ERP), waarbij alles geïntegreerd zit in één systeem. Het is een moderne software; het hele systeem is op de laptop en de telefoon te zien. “Het enige wat we hier nodig hebben is een internetverbinding en bureaus,” vertelt Peter, oprichter van Cravit. Zelfs met een tegenslag; de late levering van het wifipunt, bleef de verhuizing een eitje. "Door Odoo kunnen wij ook gewoon via onze 4G op kantoor werken, waardoor zelfs het missen van de wifi geen probleem was", vertelt hij trots. “We hadden daarnaast niet verwacht dat alles iets langer zou duren, zoals de inrichting,” vult Rachel, project management officer van Cravit, aan. De inrichting van het kantoor ging niet zoals gepland, aangezien de faciliteiten niet op tijd gereed waren. “Maar omdat iedereen door Odoo zo makkelijk vanuit huis kan werken, bracht dit uitstel geen moeilijkheden met zich mee,” zegt Rachel. Aangezien alles met Odoo dus online is, is er ook geen papierwerk aanwezig, wat vele verhuisdozen en moeite scheelt. Door al deze factoren was deze grote verhuizing makkelijk te noemen.

Milieubewust

Door deze papierloze manier van werken is Cravit is zich dus ook bewust van het milieu. Het missen van papierwerk is niet het enige van Cravit dat bijdraagt aan het milieu. Peter: "we sporen onze medewerkers nu aan om met de trein te komen, aangezien we ons boven het centraal station bevinden." De trein wordt ook vergoed door het bedrijf, zodat ze sneller de auto thuis laten. "Op deze manier is de milieubewuste optie, de trein, dus ook nog eens sneller en goedkoper."

Flexibiliteit

“Eigenlijk is er maar één dag in de week dat iedereen op kantoor is,” aldus Peter, “de meeste dagen zijn we bij klanten”. "Hierdoor gaan klanten dus ook niks merken van de verhuizing, behalve meer uitnodigingen op kantoor!" De nieuwe locatie en het kantoor zelf nodigen iets meer uit, waardoor Cravit vaker geneigd zal zijn om hun klanten naar kantoor te halen. 

Terugkomend op de weinige kantooruren; Cravit is heel modern wat betreft de werktijden. Peter vertelt dat het hen vooral gaat om verantwoordelijkheden en klanttevredenheid. “Onze mensen kunnen werken wanneer ze willen, waar ze willen en hoe ze willen”. Binnen het bedrijf heerst er dus een hele flexibele en open cultuur, wat dus mede mogelijk is door Odoo. “Zolang er internet is, kunnen we gewoon door,” zegt Peter.


Bent u door deze makkelijke verhuizing 

benieuwd geworden naar de mogelijkheden met Odoo? 

Vraag dan een vrijblijvende demo aan

 

Een interview van Odoo met Cravit Spain over de Spaanse ERP markt