Take aways van de Odoo Experience
recap of our experience

Grote kans dat het je ontgaan is dat er afgelopen oktober zo`n 10.000 belangstellenden afkwamen op de Odoo Experience in Brussel. De organisator van de Experience – de Belgische softwareontwikkelaar Odoo – investeert namelijk liever in productontwikkeling dan in het vergroten van zijn naamsbekendheid. En die aanpak werpt zijn vruchten af, zeggen Peter Dijkstra en Rachel Talsma die de beurs namens Cravit bezochten. “Wij bezoeken deze beurs al sinds 2015 en dat er nu mensen op af komen uit meer dan 100 landen hadden wij toen nooit kunnen voorzien. Je wordt gewoon heel enthousiast gemaakt over het product. Wij van Cravit zijn er natuurlijk dagelijks mee bezig, maar om te zien hoeveel mensen van over de hele wereld er mee bezig zijn, daar word je nog enthousiaster van!"

10 keer zo snel

Centraal tijdens de beurs - zoals ook tijdens de eerdere edities - staan de verbeteringen van de nieuwe versie van het open-source-softwarepakket voor enterprise resource planning, zegt Cravit oprichter Peter. “Dit jaar was het de zestiende keer dat de beurs werd georganiseerd. Wat dit jaar vooral opmerkelijk was, is de nieuwe snelheid van het systeem. Zo kost bijvoorbeeld het aanmaken van een inkoopfactuur met Odoo maar vijf seconden, terwijl dit met andere softwaresystemen wel tot 10 keer langer kan duren." Daarnaast is er op het gebied van accounting en interactieve dashboards veel doorontwikkeld, aldus Rachel Talsma, project management officer van Cravit. Hoewel het met name deze drie punten waren die opvielen tijdens de beurs, is de nieuwe versie op meer dan 6000 punten verbeterd, aldus Rachel. “Er wordt altijd gezorgd dat Odoo helemaal bij de tijd blijft en het systeem oogt ook altijd heel modern.”

Meer dan alleen een ERP

Van huis uit is Odoo is een Enterprise Resource Planning (ERP), zegt Rachel, “Maar wat bij deze beurs duidelijk werd gemaakt, is dat Odoo eigenlijk veel meer dan een ERP is. "Alles zit geïntegreerd in één systeem, waardoor je als bedrijf geen extra kosten hebt om andere pakketten aan te schaffen. Odoo is daarnaast ook heel modern; het volledige systeem is op de laptop, maar ook op de telefoon te zien. Tot slot wordt het ook nog eens gezien als een gebruiksvriendelijke software: “het is geen zwart scherm met gele letters, wat bij andere software soms wel voorkomt”. “Wij raden Odoo aan voor de bovenkant van de middenbedrijven en de onderkant van de grote bedrijven”, aldus Peter. “Odoo is niet geschikt voor de grote multinationals of voor zelfstandig ondernemers." De software moet bij eenmanszaken heel bedrijfsspecifiek worden gemaakt, waardoor de uitkomsten dan vaak niet opwegen tegen de investering van de installatie. Voor de geschikte bedrijven is Odoo volgens Cravit heel voordelig; “het is een hele mooie prijssetting”, zegt Peter. Cravit heeft alle expertise onder een dak en ruime internationale ervaring, waardoor Odoo eenvoudig kan worden toegepast binnen uw bedrijf.

Op de hoogte blijven

Cravit zorgt ervoor dat hun klanten op de hoogte zijn van de nieuwste versie van Odoo. Rachel: "we brengen de updates via sociale media naar buiten, maar we informeren onze klanten ook altijd persoonlijk over dit soort updates." Cravit vindt het namelijk belangrijk dat hun klanten precies weten wat er veranderd is bij nieuwe versies, zodat ze op dezelfde soepele manier door kunnen gaan met deze software. Door onze jarenlange ervaring met Odoo, weten we dat deze veranderingen tijd en energie kunnen kosten. Daarom kan het voordelig zijn om hierin een partner zoals Cravit te hebben. 

Benieuwd hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen? 

Vraag dan een vrijblijvende demo aan

KPMG in België heeft Odoo gekozen als voorkeur technologiepartner
Een kleine revolutie staat op het punt de accountantswereld op zijn kop te zetten